Bezár
Színek jelentése a lakásban - Festék - Békéscsaba
Írj nekünk - Festék Békéscsaba
Belépés

Színek jelentése a lakásban

Sokan nem hiszik, de színeknek van virágnyelve, jelentése és hatásai. Lakáson belüli színhatásokról lesz szó most. Melyik szín milyen érzelmi szín mit válthat ki belőled: örömöt, bánatot, boldogságot...


Fehér
Fehér  tisztaság színe. Érdemes tisztán is tartani, mert a kosz nagyon meglátszik rajta. Sokan úgy gondolják, hogy a fehér a korház színe. Pedig megfelelő színekkel, anyagokkal, formákkal jól el lehet kerülni ezt a hatást. Fehér szín nyugtat, frissít, pihentet, könnyít. 

Sárga
Sárgát ha jól használod, akkor pozitív szín,  ha rosszul, akkor a veszély színe. Napsütés, boldogság energia színe. Feltölt energiával, de ha túlzásba viszed vagy rossz árnyalatát fogod meg, akkor ideges leszel tőle és szorongani fogsz.Érdemes más színekkel használni. Fehérrel és zöld növényekkel kombinálva nagyon jó kis vitalizáló energia ideges leszel és szorongani fogsz. 

Narancssárga
Narancs a boldogság és a tűz keveréke. Sárga vidámságot tölti a szervezetedbe, míg piros hozzávalója miatt, a szexualitást is beindítja. Narancssárgát jól lehet dísziteni sárgával pés pirossal. Igaz tüzes, impozáns környezetté válhat a szoba. Fázni nem fogsz benne. De ugyanakkor lehet frusztráló szín is. Ha eltúlozod  a színt ideges lehetsz. ÉS nem a zöld növények a legjobb megoldás ilyenkor. Bár visszafogja a színt, még sem a legjobb, hisz a narancsnak nem a zöld a komplementere. Inkább fehérrelkombináld a színt.

Barack
Nem ritka szín. Alig van lakás, ahol legalább egy szobának a fala nem ebben a színben pompázna. A halvány barack a pasztell színek közé tartozik. Nem tud idegesítő lenni, és szinte minden szín megfér a társaságában. Erős, intenzív változata is nyugtató tud lenni, de amikor keverésben vagy a kiegészítőkben túlzásba visszük a pirosat, akkor izgatottá válhatsz, nem épp tökéletes hálószoba színnek. 

Piros

A vér a szexualitás, a tűz színe. Nem érdemes a szobát pirosban gondolni. A piros egy annyira erőteljes szín, hogy önmagában veszély érzetet kelt. Hosszútávon senki sem érzi benne jól magát. Ha megszálltok egy hotelben és a szoba színe piros, akkor az estére nagyon jól fogjátok élvezni egymás jelenlétét, de ha hosszútávra otthonra is berendezkedtek így, akkor előfordulhat, hogy 1-2 hónap és beleőrültök. A pirosat narancssárgával foghatod vissza, de a legjobb választás, ha nagyon szereted ezt a színt,  ha egy semleges színben pl.: fehér, szürke, zöld raksz kevés pirosat. 

Bordó

Hasonlóan a piroshoz veszélyes szín. De lehet többet használni belőle a szobában, hisz nem a veszélyt jelenti. Az elegancia színe. De azért ezt a szín se vidd túlzásba. Sötét karaktere miatt összenyomja a szobát és szorongatni fog téged is. Ez a szín is inkább kiegészítő színként működik.

Rózsaszín
Rózsaszín gyerekeknek, főképp kislányoknak a legjobb. Serkenti az agysejteket, segít koncentrálni, könnyíti a tanulást. Nabgyon jól tud mutatni fehér, piros vagy lila kiegészítőkkel, de az új módi szerint a piztácia színnel is nagyon jól muatat.

Barna

Piros és narancssárga keverékének sötétebb válozata. A Föld színe. A tisztaságnak semmi köze ehhez a színhez, de a barnát barátságos, meleg színnek mondják. Miért ne vidd túlzásba? Mert barlang hatása lesz, és ugye te sem szeretnél barlangban élni. A barna nagyon divatos szín, ha narancssárgával, pisztácia zölddel vagy cián kékkel emeled ki, illetve díszited.Ez mostanság nagyon divatos, igaz nem lakásban de a fiatalok körében.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

... Színező Jub Dipi color zöld 100ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Jub Dipi color zöld 100ml

... Színező Jub Dipi color sárga 100ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Jub Dipi color sárga 100ml

... Színező Jub Dipi color okker 100ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Jub Dipi color okker 100ml

... Színező Jub Dipi color narancs 100ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Jub Dipi color narancs 100ml

... Színező Jub Dipi color fekete 100ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Jub Dipi color fekete 100ml

... Színező Aquakolor zöld 600 125ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Aquakolor zöld 600 125ml

... Színező Aquakolor piros 125ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Aquakolor piros 125ml

... Színező Aquakolor okker 125ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Aquakolor okker 125ml

... Színező Aquakolor narancs 125ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Aquakolor narancs 125ml

... Színező Aquakolor napsárga 125ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Aquakolor napsárga 125ml

... Színező Aquakolor caramel 125ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Aquakolor caramel 125ml

... Színező Aquakolor barna 125ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Aquakolor barna 125ml

... Színező Aquakolor baracksárga 125ml

Vegyiáru, festék, ragasztó

Színező Aquakolor baracksárga 125ml

... Lazurán tölgy 0,75l sf vastaglazúr

Vegyiáru, festék, ragasztó

Lazurán tölgy 0,75l sf vastaglazúr

... Lazurán mahagóni 2,5l sf vastaglazúr

Vegyiáru, festék, ragasztó

Lazurán mahagóni 2,5l sf vastaglazúr

... Diszlazur teak 2,5 l

Vegyiáru, festék, ragasztó

Diszlazur teak 2,5 l

... Boróka lazúr mahagóni 2,5l

Vegyiáru, festék, ragasztó

Boróka lazúr mahagóni 2,5l

... Boróka lazúr gesztenye 2,5l

Vegyiáru, festék, ragasztó

Boróka lazúr gesztenye 2,5l

Összes termék